VivaCultura is ontstaan uit een continu borrelende passie voor de zuiderse cultuur, meer bepaald Portugal, het Portugees en alle culturele aspecten verbonden met het zuiderse land.

Tijdens het cursusjaar 2024-2025 organiseert VivaCultura activiteiten rond de Portugese keuken, Portugese film, een reisinfodag, een Portugese boekenverkoop en nog veel meer! Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en krijg onze maandelijkse nieuwsbrief.

Zondag 1 september staan we van 12u tot 18u op het culturele feest "Casa del Mundo" in Aalst. Welkom!

Voorjaar 2024 was er de succesvolle KUNSTTENTOONSTELLING "Fragiel & Sólido", waarbij de Vlaamse keramiste Mieke Everaet en de Portugese beeldhouwer Jorge Pé-Curto elk tien exclusieve werken voorstellen aan het publiek. Klik hier voor meer informatie.

Griet Meert is coördinator van VivaCultura. Ze is afgestudeerd als romaniste aan de KU Leuven en doceert vooral Portugees, op aanvraag ook Spaans en Frans, zie www.viva-educa.be.

Tijdens de vele reizen door Spanje en Portugal gaat VivaCultura op zoek naar de klanken van de taal, de authentieke cultuur, de heerlijke gastronomie, de verhalen achter de monumenten, de restanten van de geschiedenis. Bij VivaCultura kan u terecht voor reisadvies op maat. Ook lezingen rond de cultuur en geschiedenis van Spanje en Portugal zijn mogelijk. Er zijn tevens film- en literaire avonden.
Ze richtte VivaCultura op onder het motto “Nieuwsgierig door het zuiden”. De artikels op VivaCultura.be zijn van haar hand, de foto’s van  haar camera.
Volg ons via facebook “VivaCultura”, Instagram “vivaculturagrietmeert”. Voor een vraag of een offerte kan u ons vrijblijvend bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ga naar boven