Film & Muziek

Categorie: Film & Muziek

    

 

VOLZET VivaCultura nodigt u graag uit op de voorstelling van de historische film "De Consul van Bordeaux". Het is het verhaal van Aristides de Sousa Mendes die als Portugese consul in Bordeaux 30.000 levens redde. Hij gaf tegen de richtlijnen van Salazar in vele visa aan mensen op de vlucht, waaronder 10.000 Joden. Dankzij dit filmportret krijgt hij de verdiende historische aandacht. 

Filmvoorstelling op 31 januari 2018 in Netwerk Aalst om 19u mét Nederlandse ondertitels. Inkom 6€. Iedereen welkom. De regisseur zal eveneens aanwezig zijn en gaat graag in gesprek met het publiek. Geen kaarten meer beschikbaar.

Bekijk Trailer O Cônsul de Bordéus Bij de filmvoorstelling in Aalst is er Nederlandse ondertiteling, dus voor iedereen toegankelijk!

 

Lees meer...

Categorie: Film & Muziek

Het duurde wel even voor de Spaanse filmregisseur Pedro Almodóvar me heeft kunnen overtuigen van zijn cinevisie.

Lees meer...

Categorie: Film & Muziek

Ook al zou de lente volop moeten schitteren, toch maken de grijze hemel en de gure temperaturen dat ’s avonds eerder een wollen dekentje, een cosy sofa en een knetterend haardvuur lonken

Lees meer...

Categorie: Film & Muziek

 

 

De afdeling Portugees van volwassenenonderwijs KISP te Aalst nodigt graag alle liefhebbers van de zuiderse film graag uit. Dit jaar komt er een komedie op het scherm. De film "A gaiola dourada" van de Frans-Portugese regisseur Ruben Alves was de meest bekeken film in de Franse en Portugese bioscopen in 2013. Interessant dus om op de affiche te zetten! Frans gesproken, Portugese ondertitels.

Plaats van afspraak Netwerk Aalst, deuren 18u40, start film 19u. Tickets te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 7€ voor cursisten Portugees, 8€ voor niet-cursisten.

Bekijk alvast de trailer: A gaiola dourada

 

Lees meer...

Categorie: Film & Muziek

Het was door de huidige kaskraker van Michel Teló “Se eu te pego”, dat ik moest terugdenken aan Cesária Évora, een fantastische madam die meer dan fantastische muziek bracht. Bracht, inderdaad, want ze is niet meer.

Lees meer...

Categorie: Film & Muziek

De afdeling Portugees stelt een warme, gezellige filmavond voor op maandagavond 19 december.

Lees meer...

Categorie: Film & Muziek

 

 

 

Ricardo Ribeiro is één van de opvallendste nieuwe sterren aan het fadofirmament. De jonge zanger wordt wel eens de "Pavarotti" van de fado genoemd en zet zijn steile opmars naar de absolute top langzaam maar zeker verder. In 2007 was hij te zien en te horen  in de film Fado’s van Carlos Saura, naast een aantal van de  allergrootste fadista’s van vroeger en nu; en hij zong ze toen al allemaal op een hoopje. De combinatie van zijn krachtige vocale timbre en zijn ontroerende interpretaties geven de typische ‘saudade’ een geheel eigen en aparte invulling.

VivaCultura biedt groepstickets aan aan 15€ voor het concert van donderdag 19 januari, 19u30 in De Centrale te Gent. 

Het duoticket werd gewonnen door de heer Erhard Couck. Hij was de eerste die het correcte antwoord doorgaf, "Vandaag is het zo, morgen weet ik het niet." Proficiat!

Video: Ricardo Ribeiro in de film "Fados"

Lees meer...

Categorie: Film & Muziek

'We moeten onszelf losmaken van de waan van de dag, en naar films zoeken die eeuwig in ons hart blijven,' verklaarde Sean Penn op het jongste filmfestival van Cannes, enkele uren voordat hij zijn taak als juryvoorzitter aanvatte.

Lees meer...

Categorie: Film & Muziek

Met “O Fado” kondigde het Festival Van Vlaanderen Gent zijn slotconcert aan.

Lees meer...

Categorie: Film & Muziek

Het boek “De reis van de olifant” is het vertrekpunt van de documentaire “José e Pilar”. Daarin vertelt José Saramago over de avonturen en tegenslagen van een dikhuid, alias de olifant, die van het hof van de Portugese koning João II verhuist naar dat van de Oostenrijkse aartshertog Maximiliaan.

Lees meer...

Categorie: Film & Muziek

 

De aanloop was in ieder geval wat zenuwslopend… Samen met 28 cursisten Portugees had ik afgesproken om 19u40 in de hall van BOZAR Brussel voor het concert van Mariza, de leading lady van de fado.

Lees meer...

Categorie: Film & Muziek

Juanes inicia su carrera artística a los 15 años de edad en Medellín, Colombia, cuando crea la banda metalera Ekhimosis, banda que permanece unida durante doce años y graba cinco álbumes.

Lees meer...

Ga naar boven