Artikel

Ingrediënten: 2 à 3 grote zoete uien, enkele teentjes look, extra vierge olijfolie, niet-bloemige aardappelen, krielaardappelen zijn het meest geschikt, tonijn in eigen nat in blik, 4 à 5 eieren.

Voor de bereiding is er enerzijds een diepe pan nodig en anderzijds een grote kom.

Bedek de bodem van de pan royaal met olijfolie. Snij de uien en de look fijn. Stoof ze zachtjes aan in de pan. De uien en de look mogen niet bruinen! Snij de aardappels in blokjes en voeg ze toe. Laat alles zachtjes garen. Dat kan een tijdje duren!

Klop de eieren licht in een aparte, ruime kom. Voeg daar voorzichtig het aardappelmengsel met ui en look aan toe. Meng er de stukjes tonijn onder.

Controleer of er nog voldoende olijfolie in de pan is. Giet alles terug in de pan.

Laat het mengsel op een zacht vuurtje garen. De tortilla is klaar als het eimengsel gestold is. Versnipper wat bieslook of waterkers op de tortilla, druk er zachtjes op zodat de stukjes in het eimengsel komen te zitten. Zet tenslotte de pan eventjes onder de grill tot er zich een mooie goudgele korst vormt. Laat eventjes afkoelen vooraleer uit de pan te nemen. Serveer warm, lauw of koud met wat brood en andere tapas. 

Ga naar boven