Artikel

Hierbij op algemeen verzoek het recept.

Ingrediënten: 150 gr aletria, 5dl melk, 200 gr suiker, 50 gr boter, 4 eierdooiers, 1 citroen met eetbare schil, kaneel.

Bereiding: breng water aan de kook. Trek de fijne pasta – aletria – wat uit mekaar en laat de dunne sliertjes 5 minuten koken. Verwarm de melk met de schil van de citroen. Voeg de melk beetje bij beetje bij de aletria, die op een zacht vuurtje staat, en blijf steeds roeren. Voeg de boter en daarna de suiker toe. Klop de eierdooiers samen met wat melk op. Neem het mengsel met de aletria van het vuur en voeg voorzichtig de eierdooiers toe. Breng dit alles opnieuw aan de kook, maar ditmaal slechts gedurende 2 minuten. Doe het nog warme mengsel in een schaal. Laat afkoelen en bestrooi met kaneel. 

Ga naar boven