Artikel

De “caldo verde” werd door de cursisten unaniem gesmaakt. Daarom, op verzoek, hierbij het recept. Probleem is weliswaar dat de typische kool, die gebruikt wordt om de maaltijdsoep te bereiden, enkel te verkrijgen is in Brussel - in de Portugese supermarkten - en in Portugal zelf, uiteraard!

Ingrediënten: 500gr aardappels, 400gr kool versneden in fijne reepjes, 1 ui, 2 teentjes look, 2dl olijfolie, zout, 1 chouriço, 2dl water.

Bereiding: neem een ruime soeppan, giet er 2dl water in, voeg er de aardappels, de ui, de teentjes look en de helft van de olijfolie bij. Doe er naar eigen smaak zout bij. Laat gedurende 30 minuten goed doorkoken. Mix vervolgens alles fijn. Voeg de in reepjes gesneden kool toe. Laat vervolgens nogmaals 15 minuten koken. Snij ondertussen de chouriço in schijfjes. Voeg de chouriço en de andere helft van de olijfolie erbij. Klaar om te serveren met wat brood en gezouten boter. Bom apetite!

Ga naar boven