Artikel

Johanna van Castilië, bijgenaamd ‘de Waanzinnige’ is één van de meest tot de verbeelding sprekende figuren van de renaissance. Politiek speelde ze geen enkele rol, dynastiek des te meer, ze was de moeder van 2 keizers en 4 koninginnen. Bij haar zogenaamde waanzin kan men vraagtekens plaatsen. De muziek die ze zelf hoorde en beleefde is ten overvloede gedocumenteerd.

Rosario & Consort brengt ze opnieuw tot leven op zondag 18 november in de Sint-Margarethakerk te Baardegem. Het concert begint om 11u. 15€ inclusief zuiders aperitief na het concert. Reservatie en tickets 053 60 88 90 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Rosario & Consort ontstond in 2005 en is gegroeid uit de behoefte van een handvol mensen om nieuwe muzikale horizonten te ontdekken. Het ensemble wil de luisteraar meenemen op de eerder ongekende paden van de vocale muziek. Elk nieuw project is voor de zangers een uitdaging, een onbekende weg waarin verwondering en het wegvallen van zekerheden een centrale plaats innemen. De kern bestaat uit slechts een handvol zangers, aangevuld met die stemmen en instrumenten die het actuele project nodig heeft.

Ga naar boven