Artikel

Het cultureel-historisch evenement draait rond 2 dames mét pit, Isabel la Católica en haar dochter Juana la Loca. Isabella van Castilië maakte Spanje één en gaf Colombus haar zegen om verre oorden te gaan opzoeken. Haar pientere dochter Johanna wordt naar de Nederlanden gestuurd om te huwen met Filips de Schone. Het huwelijksleven in Vlaanderen verloopt turbulent, niet in het minst omdat Johanna, na het overlijden van haar moeder, erfgenaam wordt van het steeds welvarender koninkrijk Spanje. Was ze écht waanzinnig of werd ze bewust opzij gezet door de mannen in haar leven?

Het publiek kan deelnemen aan 5 activiteiten om zich te laten onderdompelen in de boeiende wereld van de 2 straffe madammen. Er is een literaire avond met als gastauteur Joris Tulkens. Een historische lezing door VivaCultura rond de figuur van Isabella en een historische film waar de waanzin van Johanna centraal staat. Twee concerten dompelen u onder in de muzikale leefwereld van beide dames en hun entourage.

 

Bij elke activiteit wordt een zuiders hapje en drankje geserveerd door Qarfa.

Abonnement 35€, losse tickets 8€ per activiteit, telkens met zuiders aperitief.

Alle activiteiten gaan door in de ridderzaal van het kasteel van Egmont te Zottegem.

Info en tickets: Stadsbibliotheek Zottegem, Kasteel van Egmont, 9620 Zottegem, 09/364.64.11, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ga naar boven