Artikel

De Alentejo is rust, de Alentejo is ruimte, de Alentejo is geschiedenis in beeld, de Alentejo is heerlijke, smaakvolle gastronomie, de Alentejo is een Belgische zomer in de lente, de Alentejo is een aanrader!
Daarom hierbij een korte schets en het programma. Al wie meer info wenst, kan uiteraard bij mij terecht voor een documentatiemap, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In de rubriek fotogallery, Zinderende Alentejo kan je terecht voor een fotoreeks. Geniet ervan!

Ik vertoefde zo’n 6-tal dagen door in de streek rond Évora, de Alto-Alentejo ofwel de hogergelegen Alentejo. Een buitenbeentje, zo anders dan de andere Portugese regio’s. Ruimte vooral, slechts 10% van de Portugese bevolking woont in de uitgestrekte Alentejo. Hectaren en hectaren vol met kurkeiken en olijbomen. Hier en daar een stadje, meestal met een ommuurd middeleeuws gedeelte. Een burcht, een kerk, een paleis doorspekt met geschiedenis. En uitermate vriendelijke en minzame bewoners. Hier is er tijd voor een gesprek, geen stres, alles sluit onder de middag en op tijd ‘s avonds. Iedereen neemt ruim de tijd om te genieten van petiscos – kaas, olijven, presunto de porco preto -, een açorda alentejana of borrego assado, gevolgd door een zoet dessert en afgesloten met een koffie. En vergeet vooral niet te proeven van de lokale wijnen, vol en krachtig van smaak!

Ga naar boven