Artikel

Dan geef ik u graag tips voor een bezoek aan de wijk Oriente, de site van de wereldtentoonstelling van 1998, maar zeer succesvol omgevormd tot een bruisende plek, waar zakenmensen, toeristen en locals elkaar vinden. Zie ook fotoreportage: Fotogallery, Lisboa, Oriente, Parque das Nações.

Het “Parque das Nações” ligt zo’n twintig kilometer van het historisch centrum, maar door zijn goede verbindingen zeker een ideale plaats om te overnachten. Het vliegveld bevindt zich op vier kilometer, het prachtige bus- en treinstation Oriente, ontworpen door de architect Calatrava, biedt verbindingen naar alle interessante plekjes van Lisboa en daarbuiten.

Het aanbod aan hotels is legio, tenminste als u niet op zoek bent naar een authentiek, lokaal hotelletje. Zowat elke hotelketen is aanwezig in Parque das Nações en daardoor zijn de prijzen uitermate scherp!

Maar de plek waar de mascotte Gill u verwelkomt met open handen, is niet enkel een plek om te slapen! Integendeel. Deze wijk aan de Taag heeft heel wat te bieden. Zo kan je heerlijk kuieren langs de rivier met uitzicht op de indrukwekkend lange brug Ponte Vasco da Gama. Er is een casino, concertzaal en heel wat resto's. Shoppen kan je volop in het Centro Comercial Vasco da Gama én, niet te missen voor de kids en co, het Oceanário!

Tijdens een wandeling kan u eindeloos genieten van schitterende moderne architectuur.
 

Ga naar boven