In de kijker

Categorie: In de kijker

    

 

VOLZET VivaCultura nodigt u graag uit op de voorstelling van de historische film "De Consul van Bordeaux". Het is het verhaal van Aristides de Sousa Mendes die als Portugese consul in Bordeaux 30.000 levens redde. Hij gaf tegen de richtlijnen van Salazar in vele visa aan mensen op de vlucht, waaronder 10.000 Joden. Dankzij dit filmportret krijgt hij de verdiende historische aandacht. 

Filmvoorstelling op 31 januari 2018 in Netwerk Aalst om 19u mét Nederlandse ondertitels. Inkom 6€. Iedereen welkom. De regisseur zal eveneens aanwezig zijn en gaat graag in gesprek met het publiek. Geen kaarten meer beschikbaar.

Bekijk Trailer O Cônsul de Bordéus Bij de filmvoorstelling in Aalst is er Nederlandse ondertiteling, dus voor iedereen toegankelijk!

 

Lees meer...

Categorie: In de kijker

 

 

 Welkom op de reisreportage "Lissabon, stad van het licht" CC De Werf te Aalst, woensdag 6 april, van 19u tot 22u. 10€ Reservatie via ccdewerf.be of 053 72 38 11

 

We doorkruisen alle wijken van de Portugese hoofdstad Lissabon en doorgronden de geschiedenis, cultuur, muziek en literatuur. We dompelen ons onder in de Romeinse restanten, het imposante kasteel van de eerste Portugese koning, de ruïnes van de verwoestende aardbeving en de luxe van de Gouden Eeuw. We focussen op de al te vaak vergeten moderne architectuur van Parque das Nações. Uiteraard bespreken we ook de lekkere gastronomie, de interessante restaurants en we sturen je huiswaarts met praktische reistips.

Categorie: In de kijker

Het boek “De reis van de olifant” is het vertrekpunt van de documentaire “José e Pilar”. Daarin vertelt José Saramago over de avonturen en tegenslagen van een dikhuid, alias de olifant, die van het hof van de Portugese koning João II verhuist naar dat van de Oostenrijkse aartshertog Maximiliaan. De prent van 2010 is van de hand van de Portugese regisseur Miguel Gonçalves Mendes. Hij volgde het Portugees-Spaanse koppel gedurende twee jaar en geeft een intimistische kijk in hun leven, de sterkte van hun relatie en het energieverslindende leven van een beroemde en bejubelde schrijver. Het is een verrassend beeld, enerzijds het alledaagse leven van het koppel in hun huis op Lanzarote en hun reizen over heel de wereld. Anderzijds hun drijfveer om de wereld te veranderen of op zijn minst het een betere plaats te doen worden. De film onthult een andere kant van de Nobelprijswinnaar Saramago, doorbreekt clichés en bewijst dat genialiteit en eenvoud samen kunnen gaan. “José e Pilar” geeft het leven van één van de grootste schrijvers van de moderne tijd weer én het bewijs dat, volgens de auteur, “alles verteld kan worden op een andere manier.’ Bekijk alvast de trailer.

Lees meer...

Categorie: In de kijker

Fátima, vaak over het hoofd gezien als toeristische attractie van Portugal, tenzij door de pelgrims, gelovigen die op zoek gaan naar de plaats waar Maria in 1917 verscheen aan drie herderskindjes.

Lees meer...

Pagina 1 van 2

Op de agenda

    • maandag, 08 januari 2018
    lessen Frans Spaans

    VivaCultura biedt ondersteuning aan bij taalcursussen Frans en Spaans. Zowel voor secundair als hoger onderwijs. 

    Vrijblijvend info en offerte

    via 0471/49 27 99 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga naar boven