In de kijker

Categorie: In de kijker

 

 

 

 

“Bem-vindos”, welkom op de jaarlijkse filmavond van de afdeling Portugees Aalst! Dit jaar laten we het publiek genieten van de film "Amália". "Amália" is de biografie van een vrouw uit de 20e eeuw die uiteindelijk als dé legendarische fadozangeres zou bekend staan. Voor het eerst maakt het publiek kennis met de vrouw achter deze mythe. Liefde, passie, drama, aangrijpende muziek en prachtige beelden vanuit Portugal is het recept van deze film. Portugees gesproken met Nederlandse ondertitels, Netwerk Aalst, 7€ in voorverkoop, reservatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hierbij de trailer: Trailer "Amália"

 

Lees meer...

Categorie: In de kijker

 

 

 Welkom op de reisreportage "Lissabon, stad van het licht" CC De Werf te Aalst, woensdag 6 april, van 19u tot 22u. 10€ Reservatie via ccdewerf.be of 053 72 38 11

 

We doorkruisen alle wijken van de Portugese hoofdstad Lissabon en doorgronden de geschiedenis, cultuur, muziek en literatuur. We dompelen ons onder in de Romeinse restanten, het imposante kasteel van de eerste Portugese koning, de ruïnes van de verwoestende aardbeving en de luxe van de Gouden Eeuw. We focussen op de al te vaak vergeten moderne architectuur van Parque das Nações. Uiteraard bespreken we ook de lekkere gastronomie, de interessante restaurants en we sturen je huiswaarts met praktische reistips.

Categorie: In de kijker

Het boek “De reis van de olifant” is het vertrekpunt van de documentaire “José e Pilar”. Daarin vertelt José Saramago over de avonturen en tegenslagen van een dikhuid, alias de olifant, die van het hof van de Portugese koning João II verhuist naar dat van de Oostenrijkse aartshertog Maximiliaan. De prent van 2010 is van de hand van de Portugese regisseur Miguel Gonçalves Mendes. Hij volgde het Portugees-Spaanse koppel gedurende twee jaar en geeft een intimistische kijk in hun leven, de sterkte van hun relatie en het energieverslindende leven van een beroemde en bejubelde schrijver. Het is een verrassend beeld, enerzijds het alledaagse leven van het koppel in hun huis op Lanzarote en hun reizen over heel de wereld. Anderzijds hun drijfveer om de wereld te veranderen of op zijn minst het een betere plaats te doen worden. De film onthult een andere kant van de Nobelprijswinnaar Saramago, doorbreekt clichés en bewijst dat genialiteit en eenvoud samen kunnen gaan. “José e Pilar” geeft het leven van één van de grootste schrijvers van de moderne tijd weer én het bewijs dat, volgens de auteur, “alles verteld kan worden op een andere manier.’ Bekijk alvast de trailer.

Lees meer...

Categorie: In de kijker

Fátima, vaak over het hoofd gezien als toeristische attractie van Portugal, tenzij door de pelgrims, gelovigen die op zoek gaan naar de plaats waar Maria in 1917 verscheen aan drie herderskindjes.

Lees meer...

Pagina 1 van 2

Op de agenda

    • zaterdag, 02 februari 2019
    Concert Camané

    Met de cursisten Portugees trekken we naar het concert van de Portugese artiest Camané. Handelsbeurs Gent 20u. Tickets aan groepstarief. 

    Lees meer...
Ga naar boven